Geproefd

Dierendonck

Exit Jack O Shea, enter Dierendonck: na een korte passage van de Ierse slager in de Sint-Katelijnestraat in Brussel, was het plots gedaan en waren we onze stoef-slagerij uit de buurt kwijt.

Lees meer

Nougat glacé

Dit moet zowat mijn favoriete dessert zijn. Als ik het op een menukaart zie staan, dan ben ik meteen verkocht.

Lees meer

"Spaghetti" Bolognese

Een tijdje geleden maakte de immer minzame en gemoedelijke Italiaanse tv-kok Antonio Carluccio zich voor één keer

Lees meer

Altamira

Toen we een aantal jaar terug de verhuis van centrum Brussel naar Sint-Jans-Molenbeek maakten, kenden we nog maar weinig eetplekken in onze nieuwe buurt.

Lees meer

Kaffir

Als er iets is waar we al ongelofelijk veel eetplezier aan beleefd hebben, dan is het wel dat zakje kaffir limoenblaadjes dat in onze diepvries steekt.

Lees meer

Vin du Jardin

Afgelopen voorjaar, tijdens campagne "Dagen zonder vlees", nam ik mezelf voor om niet alleen veertig dagen geen vlees te eten, maar ook veertig dagen ge

Lees meer

Operatie pompoen

Dankzij de moestuin van mijn schoonouders worden we elkaar jaar voorzien van pompoenen. Pompoensoep, pompoencouscous, pompoenstoofpotje, pompoenquiche, pompoenpuree...

Lees meer

Supersnelle recepten

Een werkcollega suggereerde onlangs of ik geen categorie supersnelle recepten op La Cucina had.

Lees meer

Voor broodliefhebbers

Ga naar Jack O' Shea. Skip het vlees en koop jezelf een pak soda bread van Ó hArtagáin (links van de vleestoog).

Lees meer

Indische kadai

De buurt rond mijn werk is helaas een beetje een culinaire woestenij. Het is een stationsbuurt met middelmatige tavernes die niet al teveel moeite moeten doen om zich dagelijks te laten vullen.

Lees meer

Pagina's