Gazpacho van rode biet

Carlo · Soepen · 35-40 min · Vegetarisch

Gazpacho van rode biet - La Cucina

Onlangs op een table d'hôte in Brussel werd ik onthaald met een rode biet gazpacho als eerste smaakmaker. Ik was aangenaam verrast: de rode biet gaf net genoeg smaak af om de tomaat niet te overheersen, maar tilde dit eenvoudig maar o zo lekker soepje toch naar een hoger niveau. Eenmaal thuis begon het te kriebelen (zoals dat wel vaker het geval is) om dat zelf eens te proberen, dus ging ik aan de slag. Een feestje met een twintigtal gasten was een ideaal excuus en ik moet zeggen: missie geslaagd!

Ingrediënten

Voor ca. 600 ml gazpacho:

  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 1 rode ui
  • 4 smaakvolle tomaten
  • 1 stuk komkommer van ongeveer 10 cm (geschild)
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • rijstazijn
  • peper & zout

Bereidingswijze

Versnipper de ui en de knoflook en stoof in wat olijfolie tot de ui glazig wordt (je zou dit ook rauw kunnen verwerken, maar dat blijft naar mijn gevoel teveel op de maag liggen). Voeg er daarna de in stukjes gesneden rode biet aan toe en laat een tiental minuten op zacht vuur stoven. Pureer ondertussen de tomaten en de komkommer, haal ze door een zeef en vang het sap op.

Mix het mengsel van ui, knoflook en rode biet en voeg er het tomatensap aan toe. Kruid met peper, zout en twee eetlepels rijstazijn. Haal het mengsel door een fijne zeef zodat je een gladde soep overhoudt.  Voeg er nog een goede scheut olijfolie aan toe. Plaats in de koelkast en dien ijskoud op.

Deel dit recept: Tags: Soepen

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.