Kip met kaffir limoenblaadjes, rode ui, geroosterde chilipasta, lente-uitjes en geroosterde pindanootjes

Carlo · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Kip met kaffir limoenblaadjes, rode ui, geroosterde chilipasta, lente-uitjes en geroosterde pindanootjes

Dit is een poging tot reconstructie van een simpel, maar heerlijk gerecht dat we aten in The Slanted Door, een lekker Vietnamees restaurant in San Francisco. De chilipasta maakt het net niet té pittig, terwijl de limoenblaadjes zorgen voor een lekker exotische, maar frisse toets.

Ingrediënten

Voor één persoon (verdubbel de ingrediënten per extra persoon):

  • 150 gram in stukjes gesneden kipfilet
  • 1 rode ui
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 koffielepel Thaïse geroosterde chili-pasta
  • Een handvol pindanoten
  • 1 teentje knoflook
  • Vissaus
  • Bak-olie
  • 1 partje limoen

Bereidingswijze

Snij de knoflook fijn en versnipper de twee limoenblaadjes. Meng 2 eetlepels olie met een koffielepel chilipasta, een koffielepel vissaus en eetlepel water.  Voeg er de knoflook en versnipperde limoenblaadjes aan toe. Marineer de kipblokjes in dit mengsel. Roer goed zodat de kip goed omhuld wordt. Als je tijd hebt, dan smaakt het nog beter als je dit een halfuurtje of langer kan laten marineren.

Snij ondertussen de rode ui en de lente-ui in grove partjes. Rooster in een wok de pindanootjes tot ze een kleurtje krijgen (zonder olie toe te voegen). Laat ze even afkoelen en hak ze in stukjes (je kan ze in een zakje steken en met een hard voorwerp ook makkelijk in kleinere stukjes kloppen).

Bak de kip in een eetlepel olie in een goed warme wok. Voeg er de marinade aan toe.  Voeg, als de kip een goed gebakken kleurtje begint te krijgen, de partjes rode-ui eraan toe. Doe er vervolgens, na een minuutje bakken, ook de stukjes lente-ui bij. Laat nog even bakken - bedoeling is dat de ui nog beetgaar is. Knijp er een partje (1/4e) limoen op uit en besprenkel met de pindanootjes. Dien op met Thaïse rijst.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten