Hoofdgerechten

Kip met kaffir limoenblaadjes, rode ui, geroosterde chilipasta, lente-uitjes en geroosterde pindanootjes

Carlo

Dit is een poging tot reconstructie van een simpel, maar heerlijk gerecht dat we aten in The Slanted Door, een lekker Vietnamees restaurant in San Francisco. De chilipasta maakt het net niet té pittig, terwijl de limoenblaadjes zorgen voor een lekker exotische, maar frisse toets.

Snelle couscous met scampi, chorizo en saffraan

Carlo

Een werkcollega suggereerde onlangs of ik geen categorie supersnelle recepten op La Cucina had. Zo "vijf minuten én bàm!?" Koude gerechten zijn dan nog wel een optie, maar voor iets warms dat geen omlet is of opgewarmde kost leek vijf minuten me wel iets té snel. Maar toen dacht ik: tiens, tien minuten... dat wil ik wel eens proberen. Mijn eerste idee was om een blitz-paëlla te maken met voorgekookte rijst. Maar dat leek me maar een kleffe boel te worden en in mijn zoektocht naar alternatieven dwaalde ik af naar couscous, dat gaat nog veel sneller!

Puntpaprika's met sardienen

Denise Vuijlsteke

Deze maand mag de menu in de kookclub maar 15 € kosten. Dit gerecht is lekker en goedkoop, maar kan ook met andere vis worden bereid.

Spaghetti met kerstomaatjes en tijgergarnalen

Carlo

Op een weekavond toen het snel moest gaan en we nog tijgergarnalen in de diepvries hadden zitten, improviseerde ik met een bokaal kerstomaatjes deze snelle en super simpele pasta.

Aardappeltjes in de schil gevuld met Breydelspekjes, fijne kruiden en kokosnoot.

AnneliesV

Zoals je al kon zien zijn al met gerechtjes met Breydelham of spek. Echt heerlijk om overal in te verwerken en je bent zeker van de kwaliteit! Door de speciale kruiden geeft het aan alle gerechten een smakelijke toets. Dit gerechtje is gebaseerd op een ander gerechtje op www.breydel.be

Albondiga's

Frank Iacopucci

Ik heb mij ooit eens een boek aangeschaft over Tex-Mex-koken. In geen tijd was het boek versleten maar dit recept niet.

Beef Lok Lak

Bart De Pauw

In november 2010 een rondreis gedaan in Cambodia. In Battambang hadden we een gids Sambath, die 's avonds ook kookcursussen gaf. We werden er hartelijk verwelkomd door zijn ganse familie. Dit receptje is één van de enkele heerlijke gerechten die we die avond klaargemaakt hebben. Het is eenvoudig om klaar te maken, en o zo heerlijk van smaak.

Bengali Tarkari (Bengaalse stoofpot)

Denise

Om een of andere reden doet dit recept ons altijd denken aan Bengaalse tijgers en is het zo een van die stoofpotten die je midden in de jungle bij een of ander boosaardig volkje ziet pruttelen...

Blinde vinken met spekjes en champignons

Carlo

Ik had gehoopt om eindelijk terug te vinden waar die naam "blinde vinken" (ook wel "vogels zonder kop" genoemd) vandaan komt, maar mijn zoektocht op het internet is tevergeefs... Weet iemand waarom ze zo noemen? Voor wie het niet kent: een blinde vink is een opgerold dun lapje kalfsvlees met daarin gehakt. Het leuke aan dit recept is dat het een heel rijke smaak heeft, maar weinig aandacht vergt in de bereiding ervan.

Pagina's