Hoofdgerechten

Kip met kaffir limoenblaadjes, rode ui, geroosterde chilipasta, lente-uitjes en geroosterde pindanootjes

Dit is een poging tot reconstructie van een simpel, maar heerlijk gerecht dat we aten in The Slanted Door, een lekker Vietnamees restaurant in San Francisco.

Lees meer

Snelle couscous met scampi, chorizo en saffraan

Een werkcollega suggereerde onlangs of ik geen categorie supersnelle recepten op La Cucina had.

Lees meer

Puntpaprika's met sardienen

Deze maand mag de menu in de kookclub maar 15 € kosten. Dit gerecht is lekker en goedkoop, maar kan ook met andere vis worden bereid.

Lees meer

Spaghetti met kerstomaatjes en tijgergarnalen

Op een weekavond toen het snel moest gaan en we nog tijgergarnalen in de diepvries hadden zitten, improviseerde ik met een bokaal kerstomaatjes deze snelle en super simpele pasta.

Lees meer

Aardappeltjes in de schil gevuld met Breydelspekjes, fijne kruiden en kokosnoot.

Zoals je al kon zien zijn al met gerechtjes met Breydelham of spek. Echt heerlijk om overal in te verwerken en je bent zeker van de kwaliteit!

Lees meer

Albondiga's

Ik heb mij ooit eens een boek aangeschaft over Tex-Mex-koken. In geen tijd was het boek versleten maar dit recept niet.

Lees meer

Beef Lok Lak

In november 2010 een rondreis gedaan in Cambodia. In Battambang hadden we een gids Sambath, die 's avonds ook kookcursussen gaf. We werden er hartelijk verwelkomd door zijn ganse familie.

Lees meer

Bengali Tarkari (Bengaalse stoofpot)

Om een of andere reden doet dit recept ons altijd denken aan Bengaalse tijgers en is het zo een van die stoofpotten die je midden in de jungle bij een of ander boosaardig volkje ziet pruttelen...

Lees meer

Blinde vinken met spekjes en champignons

Ik had gehoopt om eindelijk terug te vinden waar die naam "blinde vinken" (ook wel "vogels zonder kop" genoemd) vandaan komt, maar mijn zoektocht op het internet is tevergeefs...

Lees meer

Pagina's