Over La Cucina

La Cucina is de kookblog van Carlo Vuijlsteke. Als kind groeide ik op in een gezin waarin lekker eten centraal staat. De vele zomervakanties naar Italië zorgden daarbij gaandeweg voor een voorliefde voor de Italiaanse keuken. Bruschette, een eenvoudige penne all'arabiata of pizza a taglio: je mag me er denk ik zelfs voor wakker maken.

Maar met reizen als tweede passie kwamen daar later nog tal van andere culinaire invloeden bij. Verwacht echter geen culinair hoogstaande technieken van mij. Mijn kookkunsten zijn simpel en ik hou het liefst van recepten met weinig, maar wel kwaliteitsvolle ingrediënten.

In 2003 startte ik de website op als een klein persoonlijk project om websites te leren bouwen en om als fervente kookliefhebber mijn eigen recepten te delen met vrienden. Later kwamen daar ook de recepten van hen en talloze anderen bij. Tot mijn eigen verbazing groeide de website uit tot een enthousiaste kookcommunity die zoveel jaar later nog altijd meer dan 500 bezoekers per dag aantrekt.

Doorheen de recepten en artikels neemt deze blog je ook een beetje mee door mijn persoonlijk leven. Met twee kleine kindjes en een ambitieuze job is het een uitdaging om tijd te kunnen vinden voor La Cucina, maar dat lekker eten, dat staat ondertussen ook in ons gezin centraal.

Kleine noot: ik schrijf regelmatig over producten die ik graag gebruik of over adresjes waar ik graag naartoe ga. Ik noem die dingen graag bij naam, maar wil je op het hart drukken dat ik ze in alle vrijheid zelf kies en met mijn eigen centjes betaal. Ik sta ervoor open om op vraag nieuwe producten of adresjes uit te proberen, maar  vermeld dat dan duidelijk als ik er iets over schrijf. Dingen publiek in de grond boren doe ik liever niet, dus als ik er niet over schrijf, dan is het me waarschijnlijk minder goed bevallen ;)

Contact

Kom gerust hallo zeggen op carlo@la-cucina.be, Facebook, Pinterest of Twitter. Je kan La Cucina ook volgen via RSS.