Grissini (Italiaanse broodstengels)

Carlo · Hapjes · Italiaanse keuken · > 60 min · Vegetarisch

Grissini (Italiaanse broodstengels) - La Cucina

Broodstengels! Het moet zowat mijn favoriet snack zijn. Kilo's heb ik er al verorberd. Thuis hebben we steevast een voorraadje staan. Ik eet het liefst dunne broodstengels die goed gebakken zijn en met dit recept heb je dat natuurlijk zelf in de hand. Heerlijk met wat kruiden erin verwerkt of in combinatie met een tapenade of dip. Voel je vrij om te experimenteren met wat je in het deeg verwerkt: je kan bijvoorbeeld in plaats van rozemarijn ook gedroogde thijm erin verwerken, peper, pimenton, gerookt zeezout...: dit recept is behoorlijk fool proof.

Ingrediënten

Voor ca. 40 stuks (hangt er een beetje vanaf hoe dik/dun je ze maakt):

  • 250 gram bloem
  • 30 ml olijfolie
  • Een theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 4 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 100 ml water

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten tot een deegbol. Zorg ervoor dat de rozemarijn en het zout goed verdeeld zijn. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg nog te nat zou zijn of teveel zou klevene.  Laat het deeg een halfuurtje rusten.
 
Pluk vervolgens kleine bolletjes (ca. 2-3 cm diameter) van het deeg en rol ze tussen je vingers uit tot lange stengels met een dikte van van ca 0,5-1 cm (net iets dikker dan een potlood).
 
Bak de grissini op bakpapier in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze lichtbruin kleuren (10-15-tal minuten - afhankelijk van oven tot oven). Je kan ze best ook tussendoor even draaien zodat ze langs alle zijden mooi kleuren.
 
Laat ze even afkoelen op kamertemperatuur. Je kan ze zo eten of in combinatie met een tapenade of dip. De grissini blijven nog een aantal dagen krokant als je ze in een gesloten oude broodzak bewaard.
Deel dit recept: Tags: Hapjes · Italiaanse keuken