Spaghetti met kerstomaatjes en tijgergarnalen

Carlo · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Spaghetti met kerstomaatjes en tijgergarnalen

Op een weekavond toen het snel moest gaan en we nog tijgergarnalen in de diepvries hadden zitten, improviseerde ik met een bokaal kerstomaatjes deze snelle en super simpele pasta.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 200 à 250 gram spaghetti
  • 4 à 6 tijgergarnalen per persoon
  • 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 550 gram kerstomaten in blik/glazen bokaal (je zou ook verse kerstomaten kunnen gebruiken, maar dan mis je wat tomatensap dat in zo een blik/bokaal zit)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 blokje visbouillon
  • twee eetlepels fijngehakte peterselie
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereidingswijze

Breng een grote pot water met een flinke schep zout aan de kook. Maak ondertussen de saus: stoof 2/3 van de knoflook in een diepe pan aan in wat olijfolie tot de snippertjes beginnen te verkleuren. Voeg er de kerstomaatjes (en het sap) aan toe. Kruid met peper, zout en voeg er een blokje visbouillon en een glas witte wijn aan toe. Laat de saus (zonder deksel) op hoog vuur  inkoken (het blijft een vrij vloeibare saus).  Voeg, als het water kookt de spaghetti toe en laat koken volgens de instructies op het pak. Meng ondertussen een paar eetlepels olijfolie met de rest van de knoflook, peper en zout. Wentel de tijgergarnalen in dat mengsel en bak of grill ze in andere pan.

Giet de spaghetti af als ze net al dente is en laat de pasta nog een minuutje meegaren in de saus. Voeg er de fijngehakte peterselie en tijgergarnalen aan toe. Dien op in diepe borden en schik de garnalen bovenop de pasta. Smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Ga de zeker maken.