Pompoen paprika soep

Gelad · Soepen · > 60 min · Niet-vegetarisch

Ik neus nogal graag in kookboeken naar bepaalde ingrediënten, maar doe daarna toch mijn boeren goesting.

Ingrediënten

1 grote ui, 1 rode paprika,1 teentje knoflook, 1 kg rode pompoen, 1 tomaat, zout, zwarte peper, takje thijm, laurier blad, 2 l. kippen bouillon, boter, room, peterselie.

Bereidingswijze

Snij de ui,paprika en de knoflook fijn. Glazeer ze licht in de boter. Voeg daarna de pompoen de tomaat, de kruiden en de bouillon er bij en laat dit alles aan de kook komen. Daarna laat je de soep in de gesloten pot op een matig vuur ongeveer in één uur gaar worden. Dan goed mixen. Opdienen met een scheutje room en fijn gesnipperde peterselie.

Deel dit recept: Tags: Soepen

Reacties

Kleine tip: mix de soep eerst en haal ze dan nog eens door een fijn vergiet. Resultaat is dat de soep iets minder dik is, en bijgevolg ook fijner van smaak.

Ik doe er nog een half potje tomatenpuree bij. Enerzijds geeft dit een betere kleur en anderzijds geeft dit een net andere nuance in de smaak. Uiteraard zeef ik de soep nadat ze is gemixt

als je in de plaats van de room, smeerkaas erbij doet vind ik ze beter

Lekker! Heb gember toegevoegd :-)