Thaïse keuken

Jasmijn rijst

soma

Iedereen lijkt zo zijn eigen manier te hebben om rijst klaar te maken. Deze methode werkt voor mij het best voor een luchtige, ""fluffy"" rijst als begeleiding bij diverse Thaise gerechten. Voor een goed resultaat is het erg belangrijk dat de rijst tijdens en na het koken afgedekt blijft.

Kip met chili en basilicum

Carlo

Dit gerecht eet ik meestal in de Baan Thai, een lekker Thais restaurant in Gent. Het wordt er superpikant klaargemaakt (soms pikanter dan in Thailand zelf) en meestal zit ik aan een derde fles water na het eten van dit heerlijk, maar pikant gerecht.

Kip met curry voor Hélène

mieja d'hondt

"Is het vegetarisch?," vroeg Hélène met een klein stemmetje als ze thuis kwam van school... En als ik dan zei: "het is kip met curry", riep ze "oooooohhhhhhh heeeeeerlijk mieke"!!!!

Kreeft op Aziatische wijze

Carlo

Dit is er eentje voor mijn broer Alec, die zot is op kreeft.

Pad Thai

Carlo

Het gerecht van elke backpacker in Thailand! Dit gerecht vind je in Thailand op vrijwel elke hoek van de straat. Het wordt er voor je ogen bereid en is in een mum van tijd klaar. De goedkoopste basisversie bestaat gewoon uit noedels. Je kan er echter nog naar wens ingrediënten aan toevoegen: ei, soja-scheuten, tofu, kip, scampi...

Ped Makam (Thaise geroosterde eendeborst met tamarindesaus)

soma

Dit is een populair gerecht bij de trendy Thaise eethuisjes in Soho. Vreemd genoeg zijn er nauwelijks recepten voor te vinden op het web. Dit recept is gebaseerd op dat van de Blue Elephant restaurantketen, met wat kleine aanpassingen om het gerecht meer in overeenstemming te brengen met mijn herinnering eraan. Het is een bewerkelijk gerecht dat wat planning vereist, maar het resultaat loont de moeite. De exotische ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt.

Phad gaprao

Carlo

Nog zo een lekker gerecht uit de Thaise keuken. Ik maakte het voor het eerst op kookles in Chiang Mai, de grootste stad in het noorden van Thailand. Net zoals veel thaise recepten, blinkt dit eigenlijk uit in eenvoud en is het supersnel klaar in de wok.

Pagina's