Kip met curry voor Hélène

mieja d'hondt · Hoofdgerechten · Thaïse keuken · 45-50 min · Niet-vegetarisch

"Is het vegetarisch?," vroeg Hélène met een klein stemmetje als ze thuis kwam van school... En als ik dan zei: "het is kip met curry", riep ze "oooooohhhhhhh heeeeeerlijk mieke"!!!!

Ingrediënten

  • 1 biologische kip(goede ingredienten zijn van fundamentele waarde ook voor de aarde!)
  • 2 grote uien
  • 2 appelen liefst renet
  • 2 knoflooktenen
  • tijm, laurier, kaneel, kardamon en foyliepoeder of kurkuma
  • 2 lepels milde currypasta
  • 2 gepelde, ontpitte en kleingesneden tomaten
  • 2,5dl kokosmelk

Bereidingswijze

Stoof de uien, en de appelen met al de kruiden samen, snij de kip in kleine stukken, laat de stukken mee bakken zonder ze te laten kleuren. Voeg de curry toe,en de tomaten,meng dit goed door. Voeg de kokkosmelk toe, sluit de pan en laat zachtjes gaar worden (ca. 35 min). Dien op liefst met geparfumeerde Thaise rijst! Smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Thaïse keuken

Reacties

Dit is echt een ontdekking. Een super recept.

Dit gerecht heb ik net met het gezin geproefd, iedereen vond deze zeer lekker.
Graag in de toekomst de te gebruiken hoeveelheid van de kruiden.
Volgende keer maak ik hem wat pittiger.
heb dit recept al doorgegeven aan mijn vegetarische nichtje, met corn of tofu moet deze ook lekker zijn.

De curry van Helene was verrukkelijk en vrij makkelijk klaar te maken.Veel succes met deze site. Joke

Voor hoeveel personen is dit gerecht met bovenstaande hoeveelheden?

Ik heb dit recept net gemaakt en het ruikt alvast heerlijk.. Benieuwd wat mijn gasten ervan gaan zeggen vanavond!

Zeer smakelijk recept (vooral die combinatie kokos/curry,erg lekker en bedankt!

Dit is echt een gouden gerecht! Zalig, we hebben ervan genoten...!! Het is heel gemakkelijk te maken, en dat maakt het voor mij als student toch wel extra aantrekkelijk.