Gewokte varkensreepjes met verse ananas

Elisabeth · Hoofdgerechten · Thaïse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

makkelijk én lekker...hoeft verder geen betoog

Ingrediënten

  • 4 tenen look
  • 5 pijpajuinen
  • 2 el wokolie (géén olijfolie)
  • 2 el vissaus
  • 1 middelgrote ananas (géén blik)
  • ½ kilo varkenssneden
  • handvol verse koriander
  • handvol verse munt
  • rijst

Bereidingswijze

Voorbereiding : - Snipper de look en snij de pijpajuintjes - snij de varkenssneden in lange reepjes, kruidt met peper en zout - hak de verse munt - kuis de ananas, snij in blokjes en doe in een kom - zet 1 klein bordje en een groot bordje gereed naast het vuur Bereiding : - kook alvast de rijst - verwarm een eetlepel olie in de wok en stoof in 1 minuut de pijpajuintjes en de look - neem alles uit de wok en leg apart op het klein bordje - zet het vuur zeer hoog en voeg een klein beetje olie toe - bak de varkensreepjes in 3 porties in 3 minuten goudbruin (je kan tssn elke portie een klein beetje olie toevoegen) en leg alles op het groter bordje - het vuur hoog laten staan - voeg 2 eetlepels water toe om het baksel even los te maken - doe vlees, look, pijpajuin en ananas nu bij elkaar in de wok, voeg de twee eetlepels vissaus toe en gedurende 2 minuutjes goed omroeren tot alles goed gemengd is - bestrooi met de verse koriander en muntsnippers Smakelijk !

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Thaïse keuken