Kip met chili en basilicum

Carlo · Hoofdgerechten · Thaïse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dit gerecht eet ik meestal in de Baan Thai, een lekker Thais restaurant in Gent. Het wordt er superpikant klaargemaakt (soms pikanter dan in Thailand zelf) en meestal zit ik aan een derde fles water na het eten van dit heerlijk, maar pikant gerecht.

Ingrediënten

  • 2 Kipfilets
  • 2 grote rode paprika's
  • een handvol Thaise basilicumblaadjes
  • 1 of meer kleine Thaise rode pepertjes
  • 1 fijngesnipperd blaadje citroengras
  • 2 of meer teentjes knoflook
  • oestersaus, soyasaus, vissaus, olie

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in kleine stukjes. Snij de paprika's in fijne reepjes en roerbak ze in de wok. Voeg er na 1 minuut ook de gesnipperde rode pepertjes en knoflook aan toe. Voeg er de kip aan toe. Kruid met het citroengras, een eetlepel oestersaus en soya- en vissaus naar smaak. Voeg een klein beetje water toe om saus te hebben. Voeg er op het einde de basilicumblaadjes aan toe. Dien op met rijst.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Thaïse keuken

Reacties

Nochtans heb ik het gemaakt volgens het eerste recept, en ik vond het simpelweg heerlijk. Ik voelde mij een heuse kokkin, als het ware. Sherry had ik niet, dus heb ik maar water gebruikt, maar ik ga het wel eens mét proberen. Merci!

Wat is de Thaise naam van dit gerecht?

Bij de Baan Thaï (restaurant in Gent) noemt het kai pad prik.

Inderdaad, de nr. 48 op de lijst van de Baan Thaï. An en ik hebben dit gerecht, naar schatting, al zeker meer dan 200 keer gegeten. Ohne Ubertreibung! Helaas zijn de porties tegenwoordig in de Baan Thaï wat kleiner geworden heb ik de indruk en waren de ""vroegere"" nr 48s beter (pikanter) dan de huidige. Andere kok(kin?). In ieder geval is de Kai Pad Phrik nergens zo goed als daar. Wat Thailand zelf bestreft kan ik niet over oordelen, wegens alleen maar kennen van televisie!

Hum.. na een kookworkshop in Chiang Mai weet ik perfect hoe ik dit gerecht moet klaarmaken. De versie hier wijkt daar toch serieus van af. Zoals met vele dingen blinkt het eigenlijk uit in eenvoud. Gebruik gewoon kip in kleine stukjes, een paar grote rode chili's en Thaïse basilicum. Begin met te kip te wokken, voeg er dan de chili (in plakjes) aan toe. Blus met wat water, een paar drupjes vissaus, 2-3 eetlepels oestersaus en voeg er op het einde de blaadjes Thaïse basilicum aan toe. Laat nog even kort bakken en dien op met Thaïse rijst.

Idem hier! Mijn ouders hadden een fles sherry mee uit Andalousië, dus kwam dit recept mooi van pas om het drankje in de keuken te gebruiken. Heerlijk in al zijn eenvoud, en 5 sterren van het hele gezin!

2e gericht in 2 dagen wat ik van je website haal. Allebei eigenlijk toevallig. Ik vond het een toppertje evenals de kip met dadels. Ik heb alleen de sherry vervangen door cognac bij gebrek aan beter... Heerlijk ik ga je website beter in de gaten houden en wil eigenlijk zelf ook wel ook kookblog starten.