Curry van Varkensvlees (Panang Mu)

De Pauw Bart · Hoofdgerechten · Thaïse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Thais eten is m'n kleine favoriet....

Ingrediënten

  • 300 g varkensvlees (haasje)
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 3 eetlepels olie
  • 150 g boontjes
  • baby mais
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels vis saus (nam pla)
  • 1 koffielepel palmsuiker
  • 50-100 ml water

Bereidingswijze

Varkensvlees in reepjes snijden. Verwarm de olie, breng de currypasta in de olie en roerbakken totdat de geuren vrijkomen. Doe het vlees erbij en bak gedurende 5 minuten. Doe de kokosmelk, vissaus, palmsuiker en het water erbij en roer goed. Laat even zachtjes pruttelen en doe dan de boontjes erbij en de babymais. Laat nog even zacht pruttelen (enkele minuten). Serveren met rijst. Smakelijk

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Thaïse keuken

Reacties

lekker receptje ! heb er zelf beetje komijn bijgevoegd (samen met de currypasta) en op het einde koriander. beetje citroengras en/of wat limoensap zou ook een verfrissende toets zijn.

dit gerecht heb ik ook met enige variatie,op zijn indisch, b.v met trassi,met
sperciboontjes,en javaanse suiker, ook kokosmelk, maar geen vissaus.
echter wel veel sambal.gemaakt. het was ook heerlijk.

Ik heb dit recept lichtjes aangepast.
Bamboespruiten ipv mais, Ardeens varkenshaasje ipv gewoon.
Verder heb ik hieraan champignons en aubergine toegevoegd en groene boontjes gebruikt.
Suiker heb ik hieraan niet toegevoegd en voor de curry heb ik red curry seisoning mix van Paneng gebruikt.
Opgediend met jasmijnrijst.... heerlijk

Mmmmm, lijkt me lekker...
Zijn het groene bonen? Moeten die niet eerst gekookt worden? En wat is palmsuiker? Is dat gemakkelijk verkrijgbaar?