Spaanse keuken

Puntpaprika's met sardienen

Denise Vuijlsteke

Deze maand mag de menu in de kookclub maar 15 € kosten. Dit gerecht is lekker en goedkoop, maar kan ook met andere vis worden bereid.

Albondiga's

Frank Iacopucci

Ik heb mij ooit eens een boek aangeschaft over Tex-Mex-koken. In geen tijd was het boek versleten maar dit recept niet.

Gazpacho

Carlo

Een oude Spaanse vriend maakte deze koude soep vaak als ontbijt of hapje tussendoor. Heel voedzaam en erg verfrissend op een warme dag

Gazpacho-amuse

Caroline

Deze staat gewoon ook heel gezellig op een dienblad!

Kip-albóndigas met amandelsausje

Carlo

Albóndigas zijn Spaanse gehaktballetjes. Normaal eet je ze met een tomatensaus, maar ik vond een heerlijke variant terug met kip en een amandelsausje.

Tortilla de Patatas

Hélène

Ik verwittig jullie, je kan het proberen en dat doen wij ook, maar de enige echte tortilla wordt nog altijd door de Spanjaard zelf gemaakt. De avond voor de trouw van mijn broer (met een paar vrienden waren we verantwoordelijk voor de hapjes) stonden we met 6 man rond die ene pan tot wanneer Tereza, die we in alle paniek hadden opgebeld, zich voor het fornuis schaarde.