Puntpaprika's met sardienen

Denise Vuijlsteke · Hoofdgerechten · Spaanse keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Deze maand mag de menu in de kookclub maar 15 € kosten. Dit gerecht is lekker en goedkoop, maar kan ook met andere vis worden bereid.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 12 puntpaprika's
  • 6-10 verse sardienen (volgens grootte)
  • 5 el. olijfolie
  • peper van de molen
  • zeezout
  • dressing: 2 sjalotten, 4 takjes munt, 1 pepertje, 2 teentjes knoflook, sap van 1 citroen, sap van 1 sinaasappel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schik de paprika's in een ovenschaal. Bestrooi met zeezout, peper en schenk er een scheut olijfolie over.
Laat 10 min. bakken in de oven.
Verhit voor de dressing 1 eetl. olijfolie in een steelpan en fruit de sjalotten en knoflook glazig. Haal van het vuur. Voeg de munt en het sap van citroen en sinaasappel toe. Breng op smaak met fijngesneden pepertje en p & z.
Voeg na 10 min. de sardienen bij de paprika's en laat nog 10 min. bakken afhankelijk van de dikte van de sardienen. Haal uit de oven. Schik op een groot bord, leg de sardienen op de paprika's en serveer met de dressing.
Kan opgediend worden met aubergine caviaar, rijst of stokbrood.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Spaanse keuken