Gazpacho-amuse

Caroline · Hapjes · Spaanse keuken · 35-40 min · Vegetarisch

Deze staat gewoon ook heel gezellig op een dienblad!

Ingrediënten

- Blik tomaten - 0,3 l kippenbouillon - Rode ui - Mojo rood - Puntpaprika - Koriander - Rode wijnazijn - Avocado - Knoflook - Citroensap Eventueel: - Borrelglaasjes

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde ui tot glazig, roer wat knoflook erdoor en doe de tomaten erbij. even laten sudderen. Voeg een flinke lepel mojo toe. De puntpaprika roosteren en ontvellen, in stukken toevoegen aan de tomaten. Voeg wat wijnazijn toe en de kippenbouillon. Voeg peper, zout en een flinke hand koriander toe. Pureer met een staafmixer en laat volledig afkoelen. Pureer de avocado met wat citroensap, koriander en knoflook. Doe hier een theelepel van onderin een borrelglaasje en schenk af met de koude gazpacho. Garneer met een soepstengel en een toefje koriander. En klaar!

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Spaanse keuken

Reacties

wat is mojo?

mojo rojo (rode mojo), gemaakt van paprika, plantaardige olie, knoflook, zout, Spaanse peper, komijn, azijn en kruiden.