Frisco

Frisco

Carlo · 10/01/11 · Geproefd · San Francisco

Wie graag eet, heeft aan San Francisco een vette kluif. San Francisco werd in 2006 de tweede stad (na New York) met een eigen Michelingids. Als bakermat van de fusionkeuken en later van organic food is de stad wel vaker een voorloper geweest op het vlak van culinaire trends. Gelegen aan de kust, met wijngaarden (Napa Valley, Sonoma...) op een boogscheut ver en omgeven door boerderijen met het beste aan groenten en fruit, kunnen restaurants in 'Frisco' zich ook nog eens beroepen op uitstekende dagverse ingrediënten.

Maar meer dan vierduizend restaurants konden we op drie dagen niet aan, dus werd het een select lijstje met culinaire adresjes, getipt door vrienden, kennissen, collega's en vrienden van kennissen hun collega's. "You HAVE to go to Chez Panisse!", klonk het licht dwingend uit de mond van een culinair bevlogen Amerikaanse collega. En dan zeker op een maandagavond, want dan had het restaurant een schitterende deal voor een driegangen-menu aan 60 dollar. Chez Panisse is, naar het schijnt, het restaurant waar het allemaal begon. Niet in San Francisco, maar in de vrijgevochten en progressieve universiteitsstad Berkeley. Hier startte Alice Waters in 1971 een restaurant dat verse, lokale etenswaren centraal plaatste in zijn keuken. De rest is geschiedenis: Chez Panisse kwam in de top 50 van beste restaurants ter wereld, kreeg een Michelinster en werd meermaals het beste restaurant van Amerika genoemd. Alleen.. ruime anderhalve maand voor dat we er zouden zijn, bleek dat bij navraag alle maandagavonden voor de komende drie maanden al volgeboekt waren. En bij tweede navraag ook alle andere dagen. Zowel 's middags als 's avonds. Maar ooit komen we er wel, bij Alice!

Gelukkig hadden we via vrienden een excellente lijst aan andere adresjes kunnen samenstellen - alleen stelden we vast... dat Amerikanen wel heel erg graag ruim op voorhand reserveren. Na een avondje rondbellen bleek dat zo goed als elk restaurant op ons lijstje al voor minstens de hele maand vol zat. We hadden geluk en konden toch nog 's middags binnen bij The Slanted Door (1 Ferry Building, tel 415.861.8032). The Slanted Door is zowat het bekendste Vietnamees restaurant van SF en dat heeft zo zijn redenen. Mmmm, definitely een aanrader!

The Ferry Building ©, La Cucina The Ferry Building ©, La Cucina The Ferry Building ©, La Cucina En het ziet er niet zo uit, maar de Lemongrass chicken with red onions, Jalapeños, roasted chili paste and peanuts was overheerlijk: The Ferry Building ©, La Cucina De toon was gezet: The Slanted Door was eigenlijk het startschot van één groot culinair eetfestijn. We vervolgden met Isobune Sushi (1737 Post St, Pacific Heights, tel 415.563.1030), knal in Japan Town én een aanrader voor sushi boat lovers: Isobune ©, La Cucina Isobune ©, La Cucina Onze culinaire rondrit ging vervolgens richting Nopalito, het kleinere, meer Mexicaans getinte broertje van Nopa, één van die restaurants die organic food alle eer aan doet. Een perfecte stop om even uit te rusten, met fantastische fish taco's én Margarita's of course ,)... Nopalito ©, La Cucina Ook leuk: onderweg kwamen we een restaurant tegen met Belgische wafels genaamd naar de metrostations in Brussel: ©, La Cucina En dan tenslotte nog de adresjes waar we niet meer geraakt zijn, maar ik denk dat we nog wel eens naar SF terugkomen...: Taqueria Cancun, 2288 Mission St (between 18th St & 19th St), San Francisco, CA 94110, Neighborhood: Mission. Humphrey Slocombe (ijssalon), 2790 Harrison St., San Francisco, CA 94080 (415) 550-6971 Charanga (Cubaanse keuken), 2351 Mission St, San Francisco, CA 94110-1813 (415) 282-1813 Ti Couz (creperie), 3108 16th st, San Francisco, CA 94110, (415) 252-7373.

Deel dit artikel: Tags: Geproefd · San Francisco