Italiaanse keuken

Grissini (Italiaanse broodstengels)

Carlo

Broodstengels! Het moet zowat mijn favoriet snack zijn. Kilo's heb ik er al verorberd. Thuis hebben we steevast een voorraadje staan. Ik eet het liefst dunne broodstengels die goed gebakken zijn en met dit recept heb je dat natuurlijk zelf in de hand. Heerlijk met wat kruiden erin verwerkt of in combinatie met een tapenade of dip. Voel je vrij om te experimenteren met wat je in het deeg verwerkt: je kan bijvoorbeeld in plaats van rozemarijn ook gedroogde thijm erin verwerken, peper, pimenton, gerookt zeezout...: dit recept is behoorlijk fool proof.

Gnocchi

Denise Vuijlsteke

Een recept van Hotel Suzanna (mooi hotel met zwembad) in mooie streek van Italië : Le Marche

Spaghetti met kerstomaatjes en tijgergarnalen

Carlo

Op een weekavond toen het snel moest gaan en we nog tijgergarnalen in de diepvries hadden zitten, improviseerde ik met een bokaal kerstomaatjes deze snelle en super simpele pasta.

Aardappeltjes in de oven met rozemarijn

Carlo

Toen we nog in ons klein huisje in Gent woonden hebben we deze aardappeltjes vaak klaargemaakt. We hadden een klein koertje waar we met vrienden in de zomer barbecueden. Dit was een van de heerlijke bijgerechten.

Asperges op zijn Italiaans

Rik Casier

Zeer verfrissend - zeer smaakvol - je kan veel vooraf al voorbereiden - origineel

Basis tomatensaus voor pasta

Carlo

In het kader van mijn zoektocht naar dé beste tomatensaus moet ik zeggen dat deze poging tot nu toe mijn ideaal het best naderde. Je kan deze saus gewoon gebruiken bij pasta of, naargelang het gerecht, aanvullen met olijven, kappertjes, ansjovis, spek, aubergine...

Bloemkool op zijn italiaans

Fanny

Eens iets anders als de klassieke bloemkool met bechamelsaus. Heel lekker met pasta en heel veel parmezaanse kaas !

Branzino e Patate al Forno

Rudy Welvaert

Toen ik dit gerecht voor de eerste keer in Italië proefde wist ik pas goed wat "la vera cucina italiana" betekende.

Bruschette met verse tomaat

Carlo

Een van mijn favoriete antipasti! Met lekkere zomertomaatjes, verse basilicum en eventueel wat kappertjes haal je zo de zomer binnen.

Pagina's