Hapjes

Grissini (Italiaanse broodstengels)

Carlo

Broodstengels! Het moet zowat mijn favoriet snack zijn. Kilo's heb ik er al verorberd. Thuis hebben we steevast een voorraadje staan. Ik eet het liefst dunne broodstengels die goed gebakken zijn en met dit recept heb je dat natuurlijk zelf in de hand. Heerlijk met wat kruiden erin verwerkt of in combinatie met een tapenade of dip. Voel je vrij om te experimenteren met wat je in het deeg verwerkt: je kan bijvoorbeeld in plaats van rozemarijn ook gedroogde thijm erin verwerken, peper, pimenton, gerookt zeezout...: dit recept is behoorlijk fool proof.

Aziatische groentenspiesjes

Ine

De zoektocht naar hapjes als goede "openers" van een avond is eindeloos... Blij was ik om te merken dat dit simpele hapje scoorde op oudejaar. Fijn om de avond met dit hapje fris, gezond en licht in te zetten, zodat er nog plaats is in de maag voor alles wat nog volgt, én waarmee de smaakpapillen al een eerste keer geprikkeld worden.

Bladerdeeghapjes

sandrine

Dit is een variant op de hapjes/voorgerechtje die ik eens heb zien maken in een Spaans restaurant in Antwerpen. lekker en supereasy!

Bloemkoolmousse met een vleugje zee

Ine

Tip van Hilde, met als commentaar: simpel maar lekker. En dat is het ook. Handig om op voorhand te maken, en als je gasten hebt, niet te veel in de keuken te moeten staan!

Bruschette met verse tomaat

Carlo

Een van mijn favoriete antipasti! Met lekkere zomertomaatjes, verse basilicum en eventueel wat kappertjes haal je zo de zomer binnen.

Dadels met spek

Hélène

De eerlijkheid gebiedt mij om dit tekstje aan Dominique, de mama van Marike, te wijden. Bij elk feestje, er was altijd wel een excuus om een feestje te brouwen, kregen we die heerlijke warme spekdadels voorgeschoteld. Met Urbanus op de achtergrond werden we allemaal - kinderen en volwassenen- aan het werk gezet om de spekjes met een stokje rond de dadels te draaien. Nadat de dadels een paar minuten in de voorverwarmde oven werden gezet - tot de spek een beetje krokant werd- mochten we aanvallen.

Pagina's