Italiaanse salade met mozzarella en chutney van kerstomaten

Kevin · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Een lekkere variant op de oer-Italiaanse insalata Caprese. Al naar gelang de grootte van de portie als voorgerecht of hoofdgerecht te serveren.

Ingrediënten

  • Rucola
  • Verse basilicum
  • Kerstomaten
  • Een sjalot
  • Een teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Echte boter
  • Grof zout
  • Zwarte peper
  • Gedroogde basilicum
  • Mozzarella (bij voorkeur 'di buffala')
  • Witte balsamicoazijn
  • Lichte bruine suiker

Bereidingswijze

Laat in de boter en wat olijfolie de fijngesnipperde sjalot en knoflook fruiten. Was en halveer ondertussen de kerstomaten en voeg ze toe. Kruid met grof zout en vers gemalen peper en bestrooi met gedroogde basilicum. Laat op een zacht vuurtje bakken en roer af en toe voorzichtig om. Als de tomaatjes zacht zijn, blussen met de balsamico en bestrooien met enkele koffielepels bruine suiker. Het geheel zachtjes omschepen en nog even laten pruttelen op een zacht vuurtje. Ondertussen de rucola en een gelijke hoeveelheid basilicumblaadjes mengen en verdelen over borden. In het midden de in blokjes gesneden mozzarella doen en daarover enkele lepels van de tomatenchutney doen. Versieren met nog een draai van de pepermolen en enkele basilicumblaadjes en direct opdienen met knapperig brood en een frisse witte wijn, bijvoorbeeld een Soave.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Ik heb dit recept gisteren gemaakt en wat een heerlijke salade.
Ik had het voor 10 pers. gemaakt als voorgerecht mooi opgemaakt.
Alleen maar complimenten gekregen.
Bedankt voor het recept.

het was slecht

Het is een heerlijke salade. Ik gebruik het ook voor pastasalade strooi er dan nog wel geroosterde pijnboompitten overheen. Echt heel lekker, gewoon de chutney maken en de mozzarella, rucola en verse basilicum door de pasta mengen. Helemaal goed!

Lekker als je het over je man zijn penis smeert en dan aflikt