In het kader van mijn zoektocht naar dé beste tomatensaus moet ik zeggen dat deze poging tot nu toe mijn ideaal het best naderde. Je kan deze saus gewoon gebruiken bij pasta of, naargelang het gerecht, aanvullen met olijven, kappertjes, ansjovis, spek, aubergine...
Ingrediënten
1 selderstengel, 1 halve wortel, 1 ui, 500 gram gepelde tomaten in blik, 1 halve rundsbouillonblokje, 3 teentjes knoflook, olijfolie, peper en zout.
Bereidingswijze
Snij de selder (met blaadjes en al), de wortel, de ui en de look in kleine stukjes. Stoof ze aan in een diepe pan in ca. 6 lepels olijfolie. Laat zacht verder bakken tot de stukjes halfzacht en glazig zijn. Voeg er de tomaten met het sap uit het blik aan toe. Kruid met flink wat peper en zout en voeg er het half bouillonblokje aan toe. Laat een half uur met gesloten deksel op laag-middelmatig vuur sudderen (af en toe eens in roeren). Haal de pan van het vuur en mix (in de pan of in een andere pot) de saus met een mixer (niet volledig glad, afhankelijk naar eigen wens). Laat de saus minstens 1 keer volledig afkoelen (zorgt ervoor dat ze nog wat meer indikt). Warm ze terug op (eventueel met wat water of olijfolie om ze wat losser te maken) voor je pastagerecht.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Hallo allemaal, ik heb een tip die ik heel vaak toepas, kook de verse tomaten in een grote pan, pasta erbij en alles wat je verder toe wilt voegen en je hebt super,super gezonde pasta, zo kun je er meer vitamine inpompen.
Marijke · 10/06/12
Ik vond ze lekker.
Bedankt Carlo
Filip · 09/10/06
ik heb ook maggiplant staan,maar deze heeft regelmatig bruine bladeren.Heeft daar iemand ervaring mee?hoe lang kan zo'n plant meegaan?
marina · 24/06/08
Ik vond deze saus heel lekker. Nu maak ik zo'n hele pot saus, die ik dan invries.
mieke · 26/10/06
Ik heb hem net gemaakt en vond hem een beetje 'kaal".
Heb hem voller gemaakt door er een half kuipje roomkaas met kruiden en knoflook doorheen te roeren en nu is ie top!
lenneke · 05/02/10
Ik heb in de tuin maggiplant staan . Deze heb ik gebruikt in plaats van het boullionblokje. Een goie handvol fijngehakt in dit recept en het geeft weer een iets andere frisse toets aan de saus .
Maggiplant is voor mij een soort vervanger geworden van zout of bouillonblokjes in veel recepten. Voornamelijk zuiderse recepten.
Deze saus kun je ook gebruiken als basis voor thaise of indische recepten alleen doe je er maar de helft van de selder in en voeg je een stengel of twee vers citroengras toe tijdens het koken. De stengel even een paar keer inkerven of breken zodat de smaak van van het gras makkelijk opgenomen word. Alvorens te mixen haal je de stengels er natuurlijk uit.
Ik ga deze saus nog eens maken maar dan met verse italiaanse tomaten uit de kas . Ik heb er zoveel ik moet er wat mee doen, en een mens kan maar zoveel tomatensoep eten :)
JT · 12/09/07
Ben jij de Carlo Parmigianni wiens ouders een Italiaanse hotellerie hadden in de Paul Lambertlaan in Eisden Cité....? (1947- 195...) ?
jan kohlbacher · 21/02/10
schitterende saus, ik gebruik deze als basis voor ongeveer alles
bijzonder geschikt voor de bereiding van melanzane a la parmegianni
bedankt
yvonne veugelaers · 08/08/08
bedankt carlo nu weet ik wat echte heerlijke saus is veeeeeel beter dan al die pakjes uit de winkel groetjes
helmut · 22/04/10