Geniet van de vakantie
Wij hebben de gewoonte om elke vrijdagavond als we thuiskomen van 't werk tegen elkaar "welkom in de vakantie!" te zeggen. Gewoon de gedachte van "vakantie" te hebben, hoe kort ook, maakt mij in ieder geval instant blij. Ik heb alvast een aantal links verzameld om het vakantiegevoel aan te wakkeren.
Met het nieuwe schooljaar voor de deur gaan we het wat rustig houden en nog proberen wat bij te slapen voor de jaar-rush er weer aankomt. Zaterdag willen we gaan zwemmen met de kindjes en zondag plannen we om met vrienden eens een bezoekje te gaan brengen aan "La Ferme Nos Pilifs", een boerderij in Neder-Overheem-Beek waar andersvaliden een moestuin onderhouden en een groentenwinkel en café uitbaten. Wij gaan er voor "La fête de la Tomate". Benieuwd wat het gaat worden ("Une rencontre pour les passionnés de tomates extraordinaires et légumes anciens et les curieux de goût authentique"), maar ik ben alvast nieuwsgierig.
Kookgewijs denk ik dat we wel al een en ander gaan maken voor de schoolweek die eraan komt. Mocht je geen inspiratie hebben om te koken of als de weekendkrant al uitgelezen is: hierbij alvast een aantal leuke culinaire links om uit te checken:
- Deb Perelman, native New Yorker en auteur van een mijn van favoriete kookblogs, postte deze week haar eettips voor New York
- Genaro Contaldo's recept voor spaghetti alla puttanesca
- Om bij te houden in de agenda: op 5 september is het "tafeltje-dek-je" in het Brusselse Josaphat-park
- De beste manier om een stuk pizza terug op te warmen
- Omdat we er laatste mee aan het klungelen waren: een granaatappel snij je dus best zo open
- Laatst kregen we van bezoek heerlijke citroenkoekjes. Ze komen van bij Flagrants Delices en nu heb ik ontdekt dat die nog allerlei lekkers hebben
- Yotam Ottolenghi zijn pasta and zucchini salad ziet er yummy uit
- 10 opkomende wijnregio's om in de gaten te houden
- Food for thought: why salad is so overrated
- Het wordt warm weer dit weekend - ideaal om de lekkere frambozenlimonade van bij Le Pain Quotidien eens zelf uit te proberen
- En als ik aan warm weer denk ik, dan krijg ik zin om Jeroen Meus zijn recept voor een salade niçoise dit weekend te maken.
- De Sint-Katelijnestraat in Brussel wordt alsmaar meer een culinair walhalla: na de Noordzee (vis), Champigros (paddestoelen, groenten & fruit), Jack O' Shea (vlees), Charli (brood) is er nu ook de charcuterie-zaak Le Comptoir de Tom bij gekomen. Zeker een bezoekje waard.
- En temidden van dat alles: vergeet niet wat er in de wereld gebeurt en sta even stil bij hoe jij kan helpen
- Login of registreer om te kunnen reageren