Epicerie de la Senne

Epicerie de la Senne

Carlo · 22/12/07 · Restauranttips · Brussel

Eten in Epicerie de la Senne in hartje Brussel is een feest voor zowel het oog als de smaakpapillen. Voor het oog omdat je omringd wordt door twee grote boekenkasten boordevol fijne delicatessen. Voor de smaakpapillen omdat ze er twee zeer lekkere pannini hebben die ik er graag eet. Beeld u in: een flinterdunne kipfilet, licht krokant gepaneerd, in een broodje belegd met een zuiderse tomatensalsa, wat raketsla en mozarella. Het geheel onder de grill en vervolgens opgediend met een kommetje sla met gemarineerde groentjes. Of die met gepaneerde vis, ijsbergsla en gesmolten cheddar...mmm. Voor u afkomt met klachten: ze zijn niet goedkoop (4,5 euro) en klein, maar wacht tot u ze geproefd hebt! Er staan trouwens nog een heleboel slaatjes, een goed gemengde antipasto schotel (een bord met allerlei gemarineerde groenten en fijne Italiaanse charcuterie), quiches e.d. op de kaart. En in de zomer zetten ze ook een leuk terrasje buiten dat 's middags altijd zon krijgt. Epicerie de la Senne, Rue du Bon Secours 4, 1000 Brussel (open van di tot zat, 10-18u). Ideaal om uit te rusten na een overdosis kerst-shoppen.

(Update in 2015: helaas bestaat Epicerie de la Senne niet meer...)

Deel dit artikel: Tags: Restauranttips · Brussel

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.