De eerste van het jaar

De eerste van het jaar

Carlo · 15/05/05 · Gezien of gehoord

Het weer van vandaag schreeuwde gewoon om barbecue! We waren net uitgenodigd bij vrienden op "den boerenbuiten" en toen we hoorden dat er een barbecue aanwezig was, hebben we gewoon met een aantal anderen onze koelkasten leeggeroofd en alles meegenomen dat op een barbecue kon worden gegooid.

Onze vrienden hebben een huisje op een prachtige locatie gevonden, vlakbij een kapelletje, omgegeven door groen. Klein detail is dat van het huisje zowat enkel de buitenmuren nog min of meer heel zijn, en dat binnen alles moeten worden verbouwd. Daarom staat nu in de tuin een caravan waar ze al sinds augustus verleden jaar in bivakeren.

Wij sleepten het tafeltje buiten, begonnen de de reuzegarnalen te marineren, de aardappelen in aluminiumfolie te wikkelen, de avocado's (we hebben er 30 gekocht op de Zuidmarkt) tot guacamole te verwerken, het gehakt om te toveren tot curry hamburgertjes en de kip met gember te kruiden.

Wel euh.. misschien hadden we toch iets teveel eten mee. Na de middag waren we zo goed als uitgeteld. Het originele plan was eigenlijk nikske barbecue, maar gaan wandelen en daarna taart eten.
We deden nog een poging tot voetbal, maar dat werd gestaakt omdat er nog aan de taart moest begonnen worden. Rood verbrand van de zon en moe van vlees om te draaien, kijk ik toch al uit naar de volgende afspraak...

Deel dit artikel: Tags: Gezien of gehoord

Reacties

het verkleuren kan je tegengaan door er een kneepje vers limoensap aan toe te voegen, maakt het overigens zéér fris in de mond, ipv peper gebruik ik liever cayenne (voorzichtig en weinig),
sommigen zijn er voorstander van om ook nog blokjes vruchtvlees van verse tomaten toe te voegen, al veranderd dit volgens mij persoonlijk iets te veel het karakter van de guacomole, is dit echter wel lekker bij wijze van afwisseling