Zuid-Amerikaanse keuken

Beijinhos de coco

mirris

Dit is een recept dat ik van mijn Braziliaanse vriendin Alicia heb gekregen. Het is een Braziliaanse specialiteit. Heel eenvoudig, snel klaar en overheerlijk!

Caïpirinha

Carlo

Zet een Braziliaans plaatje op, mix een caïpirinha en het feest kan beginnen!

Chili con carne

Carlo

Ik noem dit wat grootmoedig de ""beste"" chili con carne simpelweg omdat het recept van mijn vriendin is! Of het authentiek is, laat ik in het midden, maar als Zuidamerikaanse heeft ze het toch wel in haar vingers om dit recept bijzonder lekker te maken.

Chuflay

Carlo

Wat de Fanchop is voor Chili, is de Chuflay voor Bolivië. Chuflay wordt gemaakt met Singani, een Boliviaanse druivenlikeur. Gevaarlijk drankje, want het smaakt als limonade, maar de Singani is wel behoorlijk sterk (40°). Voor het eerst gedronken tijdens het eerste Belgische Charango-festival.

Groentesalsa

Denise

Getrouwd met een man die wantrouwig staat tegenover nieuwe gerechten, heb ik het toch geriskeerd deze groentesalsa klaar te maken voor vrienden. Hij weigerde ervan te proeven en heeft dan maar een hard gekookt ei gegeten met sla! Waarop de vrienden replikeerden : in de toekomst maken we dat we hardgekookte eieren in huis hebben als jullie komen eten! Hij kon er dan toch al mee lachen.

Moqueca

Yasmina

Het nationale gerecht van Bahia. Er zijn evenveel recepten als er inwoners zijn... dit is mijn variant. Palmolie geeft de specifieke smaak aan het gerecht. Als je die niet zou vinden of ze niet zou verteren (het is nogal zwaar) kan je ze vervangen door olijfolie.

Peruviaanse Cebiche

Stijn D.

Cebiche (spreek uit: Seebitsjee) is één van de nationale gerechten van zowel Chili, Peru als Equador. Er bestaan talloze variaties op, maar het basisidee blijft altijd hetzelfde: rauwe vis, rauwe zeedieren of soms rauw vlees laten trekken in citroensap.