Beijinhos de coco

mirris · Nagerechten en gebak · Zuid-Amerikaanse keuken · 15-20 min · Vegetarisch

Dit is een recept dat ik van mijn Braziliaanse vriendin Alicia heb gekregen. Het is een Braziliaanse specialiteit. Heel eenvoudig, snel klaar en overheerlijk!

Ingrediënten

basis: 30 gr boter 200 gr gecondenseerde melk 25 gr kokosmelk 25 gr geraspte koko extra: kom met geraspte koko (om de beijinhos in te rollen)

Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpan. Voeg vervolgens al de andere ingrediënten toe (de gecondenseerde melk, de kokosmelk en de 25 gr geraspte koko). Roer continu totdat het mengsel van de wanden van de steelpan begint los te komen (het mengsel wordt steeds vaster). Laat een beetje afkoelen en vorm m.b.v. een lepeltje of een spuitzak balletjes (ca. 2 cm doorsnede). Doe de balletjes in de kom met de geraspte koko en bedek ze ermee. presentatie: op een schotel met of zonder papieren bakvormpje

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak · Zuid-Amerikaanse keuken

Reacties

Brij was te plat.Kon geen balletjes maken. Hoeveelheden gerespecteerd.

denk dat je het minstens 10 minuten zachtjes op het vuur moet hebben onder continu roeren, het moet immers een soort fudge worden.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.