Chuflay

Carlo · Cocktails · Zuid-Amerikaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Wat de Fanchop is voor Chili, is de Chuflay voor Bolivië. Chuflay wordt gemaakt met Singani, een Boliviaanse druivenlikeur. Gevaarlijk drankje, want het smaakt als limonade, maar de Singani is wel behoorlijk sterk (40°). Voor het eerst gedronken tijdens het eerste Belgische Charango-festival.

Ingrediënten

1 shot Singani, Sprite, 1 schijfje citroen, 2 ijsblokjes.

Bereidingswijze

Vul een longdrink glas met een shot Singani (ongeveer twee vingers), vul driekwart aan met Sprite, voeg er de ijsblokjes aan toe en decoreer met een schijfje citroen. Eventueel kan je er een klein beetje citroensap ook aan toevoegen.

Deel dit recept: Tags: Cocktails · Zuid-Amerikaanse keuken

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.