Peruviaanse Cebiche

Stijn D. · Hoofdgerechten · Zuid-Amerikaanse keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Cebiche (spreek uit: Seebitsjee) is één van de nationale gerechten van zowel Chili, Peru als Equador. Er bestaan talloze variaties op, maar het basisidee blijft altijd hetzelfde: rauwe vis, rauwe zeedieren of soms rauw vlees laten trekken in citroensap.

Ingrediënten

1 kg verse vis (mag niet ingevroren geweest zijn!)
15 kleine limoenen
2 teentjes gember
1 selder stengel
4 tenen knoflook
verse koriander
2 ajuinen
gecondenseerde melk
gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

De vis in blokjes snijden, alle limoenen met de hand uitpersen. Het limoen sap door een grove zeef gieten over de vis. Laat de vis in het limoensap een kwartiertje rusten. Ondertussen de selder en gember fijn snijden, de looktenen bakken tot ze lichtbruin zien en deze met een halve kop gecondenseerde melk blenderen. Voeg alles bij de vis en strooi voldoende zout en een zuinig gemalen zwarte peper, evenals de gesneden koriander. De ajuinen in fijne ringen snijden, als deze te sterk smaken eerst tien minuten in water met zout laten weken. Alles voorzichtig door elkaar mengen en nog een half uurtje laten trekken. Serveren met een gekookte patat en zoete aardappel, mais en een blad sla. Smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Zuid-Amerikaanse keuken