Midden-oosterse keuken

Ab Gusht

Myriam

Ab Gusht is een typisch Perzisch gerecht. Ab betekent water, Gusht betekent vlees. Er bestaat een oud perzisch spreekwoord dat zegt : Een geode gastvrouw weet dat er altijd wel genoeg water is voor een onverwachte gast. Met andere woorden : Als er een onverwachte gast komt opdagen, voeg je gewoon wat water toe en je recept voor 4 doet dienst voor 5! Arme mensen in Iran eten spijtig genoeg meestal meer Ab dan Gusht ...

Groentencouscous

Yasmina Boudia

Het recept van mijn Algerijnse grootmoeder - aangepast door mijn Belgische moeder en een succes op zeer veel eetfestijnen bij vrienden en familie.

Humus

Carlo

Ik heb het recept van deze heerlijke kikkererwten-pasta uit eerste hand van een Palestijnse vriendin, die dit steevast maakt bij etentjes. Ik voeg er zelf nog een beetje za'atar aan toe, een Palestijnse mengeling van kruiden, sesamzaadjes en zeezout.

Stoofpotje van kip met dadels en amandelen

Carlo

Zoals bij zovele recepten die ik maak: ik vergeet altijd netjes bij te houden wat ik precies doe, welke hoeveelheden ik gebruik en dergelijke meer. Dat maakt het er achteraf niet gemakkelijk op om het neer te schrijven. Dit is in ieder geval een heerlijk recept, zo goed mogelijk uit het hoofd neergeschreven, maar ga ook af op je smaakgevoel!