Humus

Carlo · Sauzen en dips · Midden-oosterse keuken · 15-20 min · Vegetarisch

Ik heb het recept van deze heerlijke kikkererwten-pasta uit eerste hand van een Palestijnse vriendin, die dit steevast maakt bij etentjes. Ik voeg er zelf nog een beetje za'atar aan toe, een Palestijnse mengeling van kruiden, sesamzaadjes en zeezout.

Ingrediënten

250 gram kikkererwten (blik), 1 stevige eetlepel tahine (sesampasta, te verkrijgen in ondermeer Turkse winkels), het sap van 1 citroen, zout, za'atar (te verkrijgen in o.a. Oxfam winkels), olijfolie.

Bereidingswijze

Kook de kikkererwten met het hun vocht tot ze halfzacht zijn. Zeef door een vergiet en hou het kookvocht bij. Voeg er het sap van 1 citroen aan toe, een stevige eetlepel tahine, wat zout, één tot twee eetlepel(s) za'atar, en een flinke scheut olijfolie. Mix tot een gladde massa. Mocht het te stroef gaan, dan kan je ofwel wat kookvocht toevoegen ofwel meer olijfolie. Dien op met plat Turks of Libanees brood.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips · Midden-oosterse keuken

Reacties

Goed recept!
Met dank

Dag Bart,
hierbij een recept van houmus dat mij qua ingredienten inorde lijkt.

Groetjes ,
ANISSA