Stoofpotje van kip met dadels en amandelen

Carlo · Hoofdgerechten · Midden-oosterse keuken · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Zoals bij zovele recepten die ik maak: ik vergeet altijd netjes bij te houden wat ik precies doe, welke hoeveelheden ik gebruik en dergelijke meer. Dat maakt het er achteraf niet gemakkelijk op om het neer te schrijven. Dit is in ieder geval een heerlijk recept, zo goed mogelijk uit het hoofd neergeschreven, maar ga ook af op je smaakgevoel!

Ingrediënten

Voor 4 personen: 4-6 stukken kip (bil, dij, kipfilet...), 1 kop amandelen, 1/2 kop sesamzaadjes, 8-12 dadels (afhankelijk van hoe zoet je het wil), gemalen komijn, gemalen kaneel, 1 knoflookteentje, 1 middelgrote ui, verse koriander, olijfolie, peper, zout, 1 kippebouillonblokje.

Bereidingswijze

Bak de stukken kip bruin met wat olijfolie in een diepe pot. Kruid met peper en zout. Ontpit ondertussen de dadels en snij ze in twee, versnipper het teentje knoflook en snij de ui in kleine stukjes. Voeg de ui en de knoflook toe aan de kip. Laat wat stoven. Voeg er vervolgens een eetlepel kaneel en een theelepel komijn aan toe. Laat het blokje kippebouillon oplossen in een kop warm water. Voeg dit toe aan de kip. Even roeren en een half minuutje verder laten pruttelen op een niet te hoog vuur. Voeg vervolgens de amandelen en de dadels toe. Laat rustig verder stoven met het deksel op de pot. Grill ondertussen de sesamzaadjes in een pannetje (zonder vetstof) tot ze licht kleuren. Voeg ze vervolgens toe aan de kip. Laat rustig verder stoven tot de kip gaar is en de saus wat ingekookt is. Proef even van de saus: het mag een beetje zoet smaken, dus eventueel wat dadels toevoegen. Voeg vlak voor het opdienen wat versgesneden koriander toe. Je kan dit gerecht serveren met rijst, Turks (plat) brood of couscous.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Midden-oosterse keuken

Reacties

lekker om in een tajine te maken. zou er niet wat oranjebloesem bijmogen?

echt fantastisch lekker!!! heb zelf de kom uitgelikt :) !!!

De kip is nu in de maak! Het ruikt en proeft al heerlijk! Ik denk dat ik op het einde ook nog even een opfrissertje geef met wat limoen/citroensap.

ontzéttend lekker !! je hoorde enkel het gekletter van bestek tijdens het eten met af en toe een 'ah' en 'hhmmm'. heb er wel beetje limoensap over gesprenkeld voor het opdienen : frisse toets.

verrassend maar heerlijk recept.
Omdat we wel van smaak houden, hebben we de hoeveel kruiden verdubbeld en een vleugje cayennepeper toegevoegd.