Groentencouscous

Yasmina Boudia · Hoofdgerechten · Midden-oosterse keuken · 45-50 min · Vegetarisch

Het recept van mijn Algerijnse grootmoeder - aangepast door mijn Belgische moeder en een succes op zeer veel eetfestijnen bij vrienden en familie.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

Groenten, ik laat de selectie een beetje afhangen van het seizoen:

  • 2 à 3 grote aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 à 3 middelgrote wortelen
  • een stuk pompoen
  • 2 à 3 zoete aardappelen (verkrijgbaar bij de Marokkaanse kruidenier)
  • winkels).
  • twee handen vol tuinbonen.
  • 2 grote uien
  • 3 à 4 kleine bietjes (verkrijgbaar bij de Marokkaan)
  • teentje knoflook uit de pers
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 bosje verse koriander
  • Kaneel: twee eetlepels gemalen en 2 stokjes
  • Safraan: 2 doosjes
  • Boter en olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 blokjes groetenbouillon
  • 500 gram gedroogde couscous

Bereidingswijze

Snij alle groenten in blokjes van ongeveer 3 cm. Snij de uien in ringen. Stoof de uien en de look in een mix van boter en olijfolie. Voeg al een eetlepel kaneel toe en roer goed, zodat het niet aanbrandt. Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook en doe er de groenten bij. Voeg eerst de aardappelen en de wortelen toe. 10 min later de zoete aardappelen, de bietjes, de pompoen en de tuinbonen. Als laatste de courgetten en kikkererwten. Doe er ondertussen ook de groetenbouillon, saffraan en de tweede lepel kaneel bij (naar smaak). Voeg zout en peper toe naar smaak. Laat doorkoken tot alle groeten zacht zijn. Voor de couscous: Stoom de couscous zoals je gewoon bent. Maar ipv water voeg je de laatste keer wat sap van de groetenbouillon toe - voor de smaak. Roer er eventueel nog wat boter door en wat zout. Hak de koreander fijn, strooi die op de couscous of serveer apart.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Midden-oosterse keuken

Reacties

hier zoek ik al lang naar, deed het voordien zonder de saffraan en bietjes. lijkt me heel goed!