Bijgerechten

Geroosterde kikkererwten met granaatappel en verse koriander

Carlo

Door de kikkererwten te roosteren krijgen ze niet alleen een krokant kantje, maar ook een veel diepere nootachtige smaak. De gerookte pepers en het gerookt zout maken ze lekker pittig en geven een rokerige smaak, terwijl de granaatappel mooi contrasteert met een frisse zoete toets.

Aardappeltjes in de oven met rozemarijn

Carlo

Toen we nog in ons klein huisje in Gent woonden hebben we deze aardappeltjes vaak klaargemaakt. We hadden een klein koertje waar we met vrienden in de zomer barbecueden. Dit was een van de heerlijke bijgerechten.

Bloemkool op zijn italiaans

Fanny

Eens iets anders als de klassieke bloemkool met bechamelsaus. Heel lekker met pasta en heel veel parmezaanse kaas !

Briam in de slow cooker

Willy Delcart

Ik kocht onlangs een slow cooker. Een geweldig 'gewichtig' apparaat en niet duur. Slow cooking bestaat al jaren! Mijn grootmoeder liet de pot de hele dag lang pruttelen op de buiskachel. Datzelfde kan je sinds de centrale verwarming niet meer doen. Het alternatief is dus een slow cooker of 'pruttelpot'. Voor mij een ontdekking. Het probleem zijn de recepten. De meeste vind je wel via internet, maar ze zijn vooral van Amerikaanse origine. En brrrrrrr, Amerikanen blijven vasthouden aan glasconserven en blik, zelfs voor champignons en sausen.

Cambodiaanse tomatensla

Carlo

Op reis in Cambodia kregen we deze sla vaak als bijgerecht. De pindanootjes en de limoen zorgen voor een licht exotische en frisse toets.

Citroenrijst

Denise

Rijst net iets anders klaargemaakt, met een frisse smaak.

Een ei pocheren (tips, hoe en waarom)

Willy Delcart

Wie kan nu geen ei pocheren? Wel ik kon het niet, nu wel. Alles is 'stiel' en ambacht, ook koken. En ik ben absoluut geen professionele kok. Met behulp van profkoks op tv ben ik dan toch er in geslaagd om een ei deftig te pocheren. Ik deel graag met iedereen deze kennis en hoop dat er geen domme dingen in staan.

Hartige flensjes

Tine

Dit is iets dat ik van de mama van mijn vriend geleerd heb.. de eerste maal toen ik het hoorde trok ik maar een raar gezicht.. Gefrituurde pannekoeken?? :D Maar het is toch wel een lekker smaakbommetje!

Jasmijn rijst

soma

Iedereen lijkt zo zijn eigen manier te hebben om rijst klaar te maken. Deze methode werkt voor mij het best voor een luchtige, ""fluffy"" rijst als begeleiding bij diverse Thaise gerechten. Voor een goed resultaat is het erg belangrijk dat de rijst tijdens en na het koken afgedekt blijft.

Rijst op Guatemalteekse wijze

Hélène

Bijna bij elk gerecht in Guatemala krijg je deze rijst opgediend. Met de groenten erbij krijgt de rijst meer smaak en is het een smaakvol bijgerecht.

Pagina's