Bijgerechten

Geroosterde kikkererwten met granaatappel en verse koriander

Door de kikkererwten te roosteren krijgen ze niet alleen een krokant kantje, maar ook een veel diepere nootachtige smaak.

Lees meer

Aardappeltjes in de oven met rozemarijn

Toen we nog in ons klein huisje in Gent woonden hebben we deze aardappeltjes vaak klaargemaakt. We hadden een klein koertje waar we met vrienden in de zomer barbecueden.

Lees meer

Bloemkool op zijn italiaans

Eens iets anders als de klassieke bloemkool met bechamelsaus. Heel lekker met pasta en heel veel parmezaanse kaas !

Lees meer

Briam in de slow cooker

Ik kocht onlangs een slow cooker. Een geweldig 'gewichtig' apparaat en niet duur. Slow cooking bestaat al jaren! Mijn grootmoeder liet de pot de hele dag lang pruttelen op de buiskachel.

Lees meer

Cambodiaanse tomatensla

Op reis in Cambodia kregen we deze sla vaak als bijgerecht. De pindanootjes en de limoen zorgen voor een licht exotische en frisse toets.

Lees meer

Citroenrijst

Rijst net iets anders klaargemaakt, met een frisse smaak.

Lees meer

Een ei pocheren (tips, hoe en waarom)

Wie kan nu geen ei pocheren? Wel ik kon het niet, nu wel. Alles is 'stiel' en ambacht, ook koken. En ik ben absoluut geen professionele kok.

Lees meer

Hartige flensjes

Dit is iets dat ik van de mama van mijn vriend geleerd heb.. de eerste maal toen ik het hoorde trok ik maar een raar gezicht.. Gefrituurde pannekoeken??

Lees meer

Jasmijn rijst

Iedereen lijkt zo zijn eigen manier te hebben om rijst klaar te maken.

Lees meer

Rijst op Guatemalteekse wijze

Bijna bij elk gerecht in Guatemala krijg je deze rijst opgediend. Met de groenten erbij krijgt de rijst meer smaak en is het een smaakvol bijgerecht.

Lees meer

Pagina's