Cambodiaanse tomatensla

Carlo · Bijgerechten · 5-10 min · Vegetarisch

Op reis in Cambodia kregen we deze sla vaak als bijgerecht. De pindanootjes en de limoen zorgen voor een licht exotische en frisse toets.

Ingredi├źnten

3-4 smaakvolle tomaten, 2 sjalotjes, 1/2 kop grofgehakte pindanootjes, 1 limoen, verse koriander, sojasaus, peper, zout, lichte olie (vb. zonnebloemolie).

Bereidingswijze

Snij de tomaten in plakjes of stukjes, voeg er 2 sjalotjes in flinterdunne plakjes aan toe, wat fijngehakte verse koriander, de pindanootjes, het sap van een halve limoen (of hele, hangt af hoe zoet/zuur de limoen is), wat olie en een paar druppeltjes sojasaus. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept: Tags: Bijgerechten

Reacties

heerlijk!!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.