Rijst op Guatemalteekse wijze

Hélène · Bijgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken · 35-40 min · Vegetarisch

Bijna bij elk gerecht in Guatemala krijg je deze rijst opgediend. Met de groenten erbij krijgt de rijst meer smaak en is het een smaakvol bijgerecht.

Ingrediënten

Voor 2 personen: 2 koppen rijst, 4 kleine tomaten, 1/2 ui, 2 teentjes knoflook, 1 halve wortel, een handvol erwtjes, 1 aardappel, verse koriander, zout, peper en olie.

Bereidingswijze

Snij de tomaten in 4 partjes. Snij de overige groenten in kleine staafjes. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit er de fijngesneden knoflook in samen met een handvol verse fijngesneden koriander. Voeg er wat later de groenten aan toe. Bak gedurende een minuut en voeg er dan de twee koppen rijst aan toe. Bak een halve minuut samen met de rijst en voeg dan water, samen met twee eetlepels zout, aan de pan toe tot alles onder staat. Laat op een zacht vuur pruttelen met een deksel op de pan. Als de rijst alle water heeft opgeslorpt maar nog niet gaar is, voeg dan opnieuw wat water toe. Dien op met vlees, vis...

Deel dit recept: Tags: Bijgerechten · Centraal-Amerikaanse keuken