Pasta olio, aglio e peperoncini

Hélène · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Geen gerecht gemakkelijker en sneller klaar dan Pasta olio, aglio e peperoncini. En daarom het gerecht bij uitstek voor de luie student die niets in huis heeft maar toch iets lekkers wil eten. Ik at dit gerecht dat ook op elk moment van de dag wanneer ik terug kwam van de les. Moe maar voldaan schuifelde ik dan achter mijn bureau om twee uur later weer achter het fornuis te staan met dezelfde ingredienten.

Ingrediënten

Voor 2 personen: 250 gram spaghetti (kies een dunne soort), 2 teentjes knoflook, 1 fijngesneden klein gedroogd rood pepertje, pecorino, olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Versnipper de look en bak die samen met het rode pepertje in wat olijfolie. Voeg er, als de look licht verkleurd is, vier eetlepels olijfolie aan toe en zet het vuur af. Kook de pasta al dente in gezouten kokend water. Giet af en meng er de saus doorheen. Kruid met peper en zout en dien op met geraspte pecorino.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Filip, boter en een olio recept... Sukkel

zeer leuk!

heb het ook gemaakt met een flinke klompt goeie boter. die ik met de look liet kleuren en dan de pasta erop. smaakte nog beter! (wel minder goed voor gezondheid en lijn)