Pasta met rode pesto

Carlo · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Ingrediënten

Voor 2 personen: 1 tomaat, 1 kop pijnboompitten, 1 kop verse basilicumblaadjes, 1 teentje knoflook, 250 gram spaghetti (kies de dunste soort), verse pecorino, olijfolie, peper en zout.

Bereidingswijze

Voor de pesto-liefhebbers: heel simpel, maar toch net iets anders dan groene pesto! Mix de tomaat, pijnboompitten, de knoflook, de basilicum samen met twee eetlepels geraspte pecorino en een scheutje olijfolie fijn (met de mixer of een blender). Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta in voldoende gezouten water al dente. Giet af en meng de rode pesto er doorheen.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Mnjam Mnjam! Ook lekker met kippenblokjes die je in rode pesto aanbakt.

Inderdaad 'hééééél lekker. Nog snippers parmesaanse kaas erover en als garnering een blaadje basilicum. ( voor de kleur) Dit is dan een heel lekker voor/tussengerechtje.