Pasta alla norma

Carlo · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Ingrediënten

1 aubergine, 4 grote tomaten,250 gram gepelde tomaten (blik), 1 kleine ui, 100 gram geraspte gezouten Ricotta-kaas, spaghetti, verse basilicum, 3 teentjes knoflook, olijfolie, zout, peper.

Bereidingswijze

De ingrediënten zijn berekend voor twee personen. Verdubbel ze voor voor vier. Snij de aubergine in dobbelsteentjes en laat die een uurtje weken in gezouten water. Zet ondertussen het water op voor de pasta. Snij de ui in kleine stukjes en stoof ze glazig in een diepe pan met wat olijfolie. Voeg er intussen de fijngesnipperde teentjes knoflook aan toe. De stukjes knoflook mogen goed bruin worden. Haal de aubergine stukjes uit het water (knijp ze eventueel wat uit om overtollig water weg te doen) en laat ze meebakken. Mix de tomaten uit blik met een mixer tot een min of meer gladde massa (met nog wat kleine stukjes in). Voor de verse tomaten verwijder je best eerst het vel. Als het water voor de pasta kookt, kan je de tomaten er even in doen. Als je ze er na een minuutje uithaalt en onder koud water spoelt, gaat het vel er heel gemakkelijk af. Snij de tomaten open en haal de pitjes eruit. Snij de tomaten vervolgens in kleine stukjes. Voeg de stukjes toe aan de aubergine, ui & de knoflook en laat ze wat mee stoven. Voeg er wat later de gepelde tomaten (gemixed) aan toe. Breng op smaak met peper & zout en 4-5 eetlepels olijfolie. Laat de saus minstens 15 minuten inkoken. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af als de pasta klaar is en meng de pasta met de saus in de pan. Laat nog een 30-tal seconden op hoog vuur stoven, zodat de pasta de saus kan opnemen. Dien op met de geraspte Ricotta en blaadjes verse basilicum.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

heey, ik vind dat super lekker !!!!!!

Net dit lekkere gerecht verorberd! Heerlijk Italiaans en helemaal niet moeilijk.

Alleen die verse tomaten pellen.. vergeet het niet op tijd te doen :-)

Een aanrader voor in de week als je niet al te veel tijd hebt!

Ciao