Gemarineerde bocconcini met prosciutto

Carlo · Hapjes · Italiaanse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

Voor 15 stuks: 15 bocconcini (kleine mozzarellabolletjes), 1 fijngehakte kleine groene chilipeper, 2 sneetjes Italiaanse prosciutto, een handvol verse basilicum blaadjes (fijngehakt), 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1/3 tas olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Bocconcini zijn van die heerlijke kleine mozzarellabolletjes. Je kan ze kopen in Italiaanse voedingswinkels, maar ik ben ze ook al vaak tegengekomen in een supermarkt. Ze zijn ideaal voor in salades of bij pasta. Maar waarom ook niet als aperitiefhapje met wat Italiaanse ham! Meng de chilipeper, basilicum en knoflook samen met de olijfolie. Marineer de kleine mozzarellabolletjes er gedurende minstens 15 minuten in. Kruid ze met peper en zout. Wikkel elk bolletje in wat prosciutto en prik er een cocktailprikkertje door om de beide samen te houden.

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Italiaanse keuken

Reacties

Heerlijk! Echt een aanrader om te maken. Het kost wel wat bereidingstijd, maar dan heb je echt een super lekker hapje! En ze zijn dan ook binnen een paar minuten op :-)