Belgische keuken

Blinde vinken met spekjes en champignons

Ik had gehoopt om eindelijk terug te vinden waar die naam "blinde vinken" (ook wel "vogels zonder kop" genoemd) vandaan komt, maar mijn zoektocht op het internet is tevergeefs...

Lees meer

Bloemkoolmousse met een vleugje zee

Tip van Hilde, met als commentaar: simpel maar lekker. En dat is het ook. Handig om op voorhand te maken, en als je gasten hebt, niet te veel in de keuken te moeten staan!

Lees meer

Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-tak

Recept van Johan Deboeverie van restaurant De Boeveries voor vier personen. Hij is ook culinair adviseur bij Breydel. Meer recepten van hem kan je vinden op de website van Breydel www.breydel.be

Lees meer

Gehaktkoekjes met zure ajuinsaus en frietjes

Een oud Liers recept van mijn grootmoeder uit de jaren 1920-1930. Deze combinatie lijkt op het eerste zicht nogal vreemd en banaal. Toch vind ik dit nog altijd bijzonder lekker.

Lees meer

Pagina's