Aspergesoep

Werner · Soepen · Belgische keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

2 botten soepasperges(liefst Belgische!!)
3 liter gevogelte- of blanke kalfsbouillon
1/2 knolselder
Verse peterselie
Verse room
Peper en zout

Bereidingswijze

Schil de asperges en breng de schillen, samen met enkele peterseliestengels aan de kook in de bouillon, laat ong. 15 min trekken. Schil en snij de knolselder in blokjes en doe deze in een andere kookketel samen met de helft van de asperges. Giet door een zeef de bouillon op de knolselder en laat de soep gaarkoken, mix de soep, voeg de overige in stukjes gesneden asperges aan toe en laat nog even doorkoken.Afkruiden met peper en zout. Voor het opdienen een flinke geut verse room en vers gehakte peterselie.

Deel dit recept: Tags: Soepen · Belgische keuken

Reacties

heel lekker

De soep is beter zonder knolselder maar met een teentje knoflook. Ik heb de room vervangen door halfvolle melk en minder bouillon gebruikt.
Robert.