Bouillonsoep

Carlo · Soepen · Belgische keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Ingrediënten

wortelen, prei, selder, courgette..., 1 runds bouillonblokje, 1 kip bouillonblokje, olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Bouillonsoep kan je in een mum van tijd maken met de pakjes voorgesneden groenten die je in de supermarkt kan kopen. Je kan ook zelf alle groenten bij elkaar zoeken, maar dan heb je iets meer werk aan het snijden. Persoonlijk vind ik dat je bijna alle groenten in een bouillonsoep kan gooien: van sla tot paddestoelen, van paprika tot aubergine en ga zo maar door. De typische groenten die je meestal aantreft zijn prei, wortelen en selder. Snij alle groenten in kleine stukjes. Stoof de groenten een vijftal minuten met wat olijfolie in een soepketel. Giet er daarna water bij tot de stukjes onder staan. Kruid het met peper en zout en laat op het vuur staan om te koken. Voeg er, als het water kookt, het runds bouillonblokje aan toe en roer goed. Als de groenten beetgaar/zacht zijn, mag je de soep van het vuur halen. Afhankelijk van hoe dik je de soep wil, kan je er meer water aan toevoegen. Je kan er naar smaak nog peper en zout en een kippe-bouillonblokje aan toevoegen.

Deel dit recept: Tags: Soepen · Belgische keuken

Reacties

eerste keer dat ik soep maakte en da mijn eigen soep mij smaakte :p

dit zal best wel lekker soep zijn maar het is geen bouillon maar een simpele groentensoep. Bouillon maak je niet met een blokje maar met vlees, kip of vis en héél véél geduld.

slecht recept. Bouillon wordt gemaakt van vlees en daar hebt ge geduld voor nodig en goede ingrediënten.

Ik vond het goed, zelfs beter dan bij mijn grootmoeder en die maakt het met vlees of kip. Het was vooral zeer snel klaar want wij hebben een drukke job en geen tijd om een halve dag soep te maken

groentenbouillonsoep kan even lekker zijn als eender welk vleesbouillonsoep. Het bevat trouwens zo goed als geen vet. Dat het een feit is dat dat het gezondste is valt niet tegen te spreken. Kwestie van smaak he marianne.

ik vind, soep kun je ook van je bouillonblokje maken.
de man en de vrouw die graag kookt, wordt heel wat werk
uit handen genomen, wanneer men zelf een bouillon gaat maken,
dan weet een ieder,die een beetje kan koken, wat voor een
intensieve arbeid dat is.
er zijn heel goede groente en runderbouillonblokjes, met steeds minder
zout en vet, daar teken ik voor.

Heel goed recept. Mijn mama zei ook van, g hbt er vlees voor nodigg enzoo :D Ma buhh, ik bn nu al een week zelf de soepp aant makenn & deze soepp is weer een geslaagde :D Dankuu voor't recept ! x

ik vond de soep minder goed en ik heb er mijn soep van gemaakt

deze soep met tomatenpuree,scheut rode wijn,4boujonblokjes

dan alles mixen