Krokante peperkoektoastjes met hartig beleg

Carlo · Hapjes · Belgische keuken · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Een recept dat ik bij toeval heb uitgevonden omdat ik geen gewone toastjes meer had. De bijzondere gekruide/zoete smaak van de peperkoek in combinatie met een hartig beleg smaakte wonderwel.

Ingrediënten

  • Sneetjes peperkoek
  • Een lekkere paté

Bereidingswijze

Bak sneetjes peperkoek aan beide zijden met wat boter in een pan tot ze licht verkleuren. Let op bij het manoeuvreren want de peperkoek wordt slap. Haal voorzichtig uit de pan en laat afkoelen. De peperkoek wordt bij het afkoelen licht krokant en weer stevig. Snij de sneetjes in toast-formaat en beleg met de paté. Je kan in de keuze van het beleg uiteraard variëren. Een goede (abdij)kaas smaakt volgens mij ook lekker op zo'n een peperkoektoastje. Naar keuze uit te proberen!

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Belgische keuken

Reacties

Ik doe dit altijd met kruidenkaas, zeer lekker. In plaats van in de pan, bak ik de peperkoek heel eventjes in de oven. Wel zonde natuurlijk om alleen daarvoor de oven aan te zetten, dus misschien toch eens in de pan proberen. Lijkt mij dan wel wat vettiger.

wat ook lekker is : leg op de peperkoek wat foie gras en er dan bovenop een fijn plakje peer

Hoe lang bak je die dan in de oven en op hoeveel graden?

Peperkoek in de toaster, misschien werkt dat ook? Eens proberen ...

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.