Hutsepot

Wim · Hoofdgerechten · Belgische keuken · > 60 min · Niet-vegetarisch

Mijn grootmoeder maakte elke winter een heerlijke hutsepot met van die lekkere boeretenen (grote witte bonen), het recept heb ik spijtig genoeg niet meer. Nu maak ik 1 a 2 maal per jaar deze versie (lijkt heel sterk op de hare) en vries de helft in.

Ingrediënten

voor 4 personen - 2 lappen varkensribbetjes - 2 stukken rundsvlees (steak) - 2 mooie sneden van het varkenshammetje - Groenten: selder, wortel, savooikool, spruitjes, rapen (ik koop meestal een pakje hutsepot groenten in Delhaize) - 150gr grote witte bonen - 6 Aardappelen - 1 grote ajuin - 2 blokjes groentebouillon - boter - laurier en tijm - peper en zout

Bereidingswijze

- Voorbereiding: Ribbetjes van elkaar snijden Steaks in grote stukken snijden Aardappelen schillen en in stukken snijden Ajuin fijnhakken Indien de groentjes niet van Delhaize komen, alles wassen, schillen en in stukken snijden (spruitjes niet snijden) 1 liter kokende groentebouillon aanmaken - Bruinen van stukken vlees in boter in een kookpot - Draai van de pepermolen en eventueel zout op het vlees - Vlees uit de pot halen - Stukjes ajuin fruiten - Vlees terug toevoegen - 5 minuten zachtjes stoven onder deksel - Groenten (behalve aardappelen en bonen) bovenop het vlees toevoegen - Overgieten met de groentebouillon zodat alles onderstaat - Laurier en tijm toevoegen - 2 uur zachtjes laten sudderen - regelmatig schuim afscheppen - na 45 minuten zachtjes omscheppen en bonen toevoegen - Stukjes aardappel toevoegen - Nog 45 minuten laten sudderen Is nog beter de dag nadien Opdienen met brood (liefst met smout), mosterd en Oude Geuze (liefst van Boon)

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

Heel erg bedankt! Ik kreeg deze ochtend spruitjes en rapen uit de groentetuin van de buurvrouw en had geen idee wat ermee aan te vangen... Ondertussen staat alles lekker te pruttelen en ruikt het overheerlijk in mijn keuken! Groetjes uit de bergen boven het Lago Maggiore !