Snel vispannetje

Frank Houben · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dit recept is vorige jaar ontstaan en maak ik regelmatig klaar. Het bevalt prima omdat het zo snel klaar is en rijk van smaak. De hoeveelheden zijn voor drie tot vier personen.

Ingrediënten

  • 8 reuzengarnalen in tweeën
  • 2 moten koolvis in blokjes
  • 1 moot zalm in blokjes
  • 3 prei in dunne ringen (ongeveer 600 gram)
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 150 ml slagroom
  • Thaise vissaus
  • 1 bosje fijngehakte dille
  • 1 eetlepel paprikapuree (turkse winkel)
  • 40 gram roomboter
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Fruit de prei en de knoflook 5 minuten in de roomboter. Roer regelmatig. Voeg de ontdooide vis en de scampi's toe, roer het om en doe het deksel 3 minuten op de pan. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het gerecht op smaak met de vissaus, zout en peper, nog 2 minuten stoven. Dit vispannetje is lekker met basmatirijst en een frisse salade. Eet smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

vis recepten vind ik altijd lekker, alleen, ik lust geen garnalen.
dus die kan ik dan wel vervangen door stukken kabeljauw of een
een andere niet dure vissoort.
in iedergeval, lekker zal het altijd worden.

ik heb dit al eens gemaakt, stond een kwartier in de keuken en kwam terug met een vispannetje!

mijn liefje was onder de indruk :-)

vanavond staat het terug op de menu

OLE!