Nog één nachtje slapen!
Bijna vakantie! Al is het voor ons een beetje stilte voor de storm: morgen organiseren we een verjaardagsfeestje voor onze vierjarige dochter, samen met vier andere kindjes. Het is het eerste feestje met kindjes dat we voor haar zo organiseren, dus we vinden het best wel spannend.
Toen we een tijdje terug vroegen aan haar hoe ze dat zag, zei ze : "ik wil een berenfeestje!". Dat we daar toen volmondig ja op hebben geantwoord, begrijpen we nog altijd niet zo goed :). Maar bon: ze heeft al samen met oma berenkoekjes gemaakt, mijn madam heeft ideeën om berenbordjes ineen te knutselen en voor de rest hebben we gelezen op internet dat we best niet teveel op voorhand plannen want dat gaat toch meestal de mist in. We zijn benieuwd.
Tip trouwens voor zondag: het is autoloze zondag in Brussel en er wordt vanalles georganiseerd. Misschien de moment om met de kinderen eens te cruisen op de grote lanen.
Nog geen plannen? Hier is een portie met zorg geplukte links om het weekend culinair verantwoord door te brengen:
- Als ik ooit nog eens geraak wil ik er wel naartoe: de voormalige patissier van toprestaurant Noma is met een taco-kraam in Kopenhagen gestart. In de New York Times vertelt ze over haar carrière-switch.
- How to (Seriously) Upgrade Your Gin & Tonic
- Een tijdje terug per toeval op Cuberdon & Macaron gebotst van een Vlaamse collega-kookblogger en sindsdien ga ik er regelmatig eens kijken. Alleen was het maar om te genieten van die mooie wordpress-template van Ellen Bauer van Elma Studio.
- Designmerk Joseph Joseph wou weg van het idee dat een microgolf-oven enkel goed is om restjes of diepvriesmaaltijden op te warmen en werkte aan een innovatieve reeks potten om beter/sneller/efficiënter je microgolfoven te benutten.
- Where to eat, drink and stay in London: Saveur verzamelde adressen
- Vergeet Umami, Mojama is wat je tegenwoordig nodig hebt
- Niet eens zo slechte leidraad: wijn kiezen voor dummies
- Onthou ook: de duurste wijn is niet altijd de best smakende wijn
- En als je dan toch bezig bent: een euh... ontmoedigend inzicht in calorieën in wijn
- Ik ben niet zo een fan van Hollandaise-saus, maar dit recept om je eigen "tea-smoked salmon" te maken wil ik wel eens proberen
- Login of registreer om te kunnen reageren