Tedju!
Ik loop achter met dingen die ik op La Cucina wil plaatsen! En ik ben precies into buffetten de laatste tijd. Na dat Mexicaans avontuur was het verleden weekend de beurt aan een fijn mediterraans/midden-oosters buffetje. Niets beter om een drukke werkweek af te sluiten dan met een relaxed etentje onder vrienden die lekker eten en een fijn wijntje weten te appreciëren. En een fijn wijntje was het zeker, deze Chileense Santa Rita (rond de acht euro bij Carrefour) werd goed bevonden door het hele gezelschap: En zeker met de bruschette erbij :) Op tafel stonden ondermeer deze Marokkaanse worteltjes met verse munt, kaneel en komijn. Doodsimpel en spotgoedkoop om te maken (worteltjes stomen en kruiden met peper, zout, komijn, kaneel, olijfolie en verse munt), maar verrry tasty: En dan iets dat ik op goed geluk heb klaargemaakt, losjes geïnspireerd op de Siciliaanse keuken: al dente gestoofde spinazie met pijnboompitjes, wat peper en zout, olijfolie, rozijntjes en wat knoflook. Alleen had ik geen rozijntjes en heb ik die vervangen door stukjes gedroogde vijg: En dan had ik ook nog humus gemaakt, en een quiche, en kikkererwten in een pikante tomatensalsa en ingelegde olijven en iets heerlijks dat eveneens doodsimpel is: kip gemarineerd in tahine en za'atar. Gewoonweg een kipfilet versnijden tot een dun plakje van ongever 10 op 3 cm en een halve cm dik. Dat minstens een uur laten marineren in een soeplepel tahine en een halve soeplepel za'atar, wat peper, zout een scheutje olijfolie en dan hop in de grillpan. Mmmm. Tedju, en voor volgend weekend heb ik mij iets Japans op mijn dak gehaald!
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Hiervan krijg ik onmiddelijk zin om een feestje te geven!!!!!
Jouw site is altijd een oase van lekkere inspiratie op een doordeweekse werkdag, echt een plus in mijn leven :-)
Caroline · 04/11/08