Tian de courgettes et tomates
Eén van mijn favoriete bijgerechten is deze ovenschotel van tomaat en courgette. Bijzonder simpel en snel om te maken: snij een courgette en een paar tomaten in fijne schijfjes en schik ze om de beurt in een ingevette ovenschotel. Kruid met wat peper, zout, wat provençaalse kruiden (nog beter is verse kruiden, zoals thijm, oregano of rozemarijn) en besprenkel met wat geraspte parmezaanse kaas en wat olijfolie. De hele bereiding duurt misschien maximum 10 minuten. Warm ondertussen de oven voor op 200-250 graden en plaats de schotel gedurende 15-20 minuten in de oven (aan 200 graden), of tot de kaas gesmolten is en de courgettes een licht gedroogd kleurtje/bruin wordende randjes krijgen.
Je kan dit gerecht bij quasi alles serveren: vlees, vis, gevogelte... Ik maakte het onlangs klaar bij eenvoudige braadworsten. In de Franse keuken wordt zo'n ovenschotel een "tian" genoemd, naar de naam van het aardewerk waarin het oorspronkelijk bereid werd. Gaandeweg is de naam synoniem geworden voor allerlei ovenschotels met groenten.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Eindelijk heb ik een goed recept gevonden voor mijn taijine t'es toch het zelfde he ? of niet
maar het ziet er heel lekker uit ga ik zekers proberen
danie
danie · 29/01/07