Recept van Johan Deboeverie van restaurant De Boeveries voor vier personen. Hij is ook culinair adviseur bij Breydel. Meer recepten van hem kan je vinden op de website van Breydel www.breydel.be
Ingrediënten
- 500gr hartzwezerik van kalf
- 200 gr breydelham in blokjes
- 200 gr champignons ( shi-také, girolles,...)
- 500 gr aardappelen
- 3 stelen prei
- peper,zout,boter
Bereidingswijze
Spoel de zwezeriken in koud water. Kook ze daarna ongeveer 10 minuten in water met peper, zout en laurier. Laat afkoelen in koud water en ontdoe ze van velletjes en pezen. Droog de zwezeriken goed af en verdeel in verschillend porties. Bak ze mooi krokant in boter. Schil de aardappelen, kook ze en verwerk ze daarna tot puree met een stamper. Vervolgens was je de prei en versnijd je ze in kleine stukjes. Stoof de prei aan in boter en voeg ze daarna toe aan de puree. Breng de puree op smaak met blokjes Breydelham, peper, zout en nootmuskaat. Voeg nog wat extra boter toe om het geheel lekker smeuïg te maken. Bak de champignons in boter. Versier het bord met de champignons en kalfsjus. Tip: krokant gebakken prei als garnituur Was de prei en snijd ze julienne. Kook ze heel eventjes, verfris daarna en knijp goed uit. Bakken in de frituur op 180°C en uitstorten op een stukje keukenrol.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
perfect zonder meer
Lambrechts · 26/05/10