Vissersstoofpot

Carlo · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Goed recept na een winterse wandeling.

Ingredi├źnten

Voor 4 personen: 150 gram vers gepelde garnalen, 1 kg verse zeevis (verschillendes soorten), 1/2 kg mosselen, 1 blikje tomatenpuree, 2 in ringen gesneden uien, 1 fijngesneden preiwit, 1 in schijfjes gesneden wortel, 2 laurierblaadjes, 2 gehakte teentjes knoflook, 6 middelgrote geschilde en in kleinere stukken gesneden aardappelen, 1 glas droge witte wijn, 2-3 koppen visbouillon (te koop in de supermarkt, of nog beter: zelf maken met de koppen en de graten van de vis), peper, zout, olijfolie.

Bereidingswijze

Stoof alle groenten samen met de knoflook gedurende een paar minuten in wat olijfolie in een diepe pot (met deksel). Blus met visbouillon en een scheutje wijn. Laat verder sudderen/koken met tot de aardappelen bijna gaar zijn. Voeg de tomatenpuree en de laurierblaadjes toe. Voeg alle wijn en de rest van de visbouillon toe. Kuis ondertussen de mosselen onder koud water en kook ze gaar in een pot met water. Snij de vis in hapklare blokjes en voeg toe aan de pot met groenten. Laat 10 minuten zachtjes sudderen en voeg er de mosselen aan toe. Kruid met peper en zout. Voeg er helemaal op het einde de garnalen aan toe. Dien op in diepe borden met stokbrood.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

Hoy , lijkt mij een lekker potje .... komt straks op mijn tafel . Er staat wel niet bij hoe je de moselen erbij moet doen . Uit de schelp of met de schelp ?